20 lutego 2013

Koktajl bananowy z otrębami

Przepis na szybką i pyszną kolację. Otręby to niezbędny składnik diety, dobrze wpływają na trawienie i mają dużo błonnika. Dodaję je ostatnio do płatków śniadaniowych z mlekiem, jogurtów czy też takich koktajli.


Składniki:

1 banan
1 gruszka
1 szklanka mleka
2-3 łyżki otrąb pszennych

Sposób przygotowania:

Obrane owoce kroimy w mniejsze kawałki. Zalewamy mlekiem, dodajemy otręby i całość miksujemy na gładko. 

Smacznego!!!

Soki, musy, szejki - zimową porą

4 komentarze:

  1. nie raz taki robiłam, tylko że bez otrąb. pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam sobie właśnie na kolację taki koktajl z Twojego przepisu / użyłam tylko kefiru zamiast mleka / - PYCHA :)

    OdpowiedzUsuń
  3. To ja poproszę takie śniadanko :-) bardzo zdrowa propozycja :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!