8 lutego 2013

Jajko sadzone w bułce

Pyszna propozycja na ciepłe śniadanie. Dodatkowo można wykorzystać kilkudniową czerstwą bułkę :)


Składniki:

(na jedną porcję)
pół bułki
1 jajko
przyprawa do jajek
koperek

Sposób przygotowania:

1. Z bułki wydrążamy środek. Wbijamy jajko.
2. Posypujemy przyprawą do jajek i koperkiem. Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż jajko się ładnie zetnie.
3. Zajadamy na ciepło.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Miałam ochotę zrobić taką bułkę, ale obawiam sie, ze zetnie sie nie tylko białko jajka, ale też żółtko. Powiedz proszę, jak wyszło u Ciebie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje żółtko było lekko ścięte, ale ja takie właśnie lubię, dlatego wydłużyłam czas pieczenia. Żeby żółtko wyszło płynne, nie może być "rozwalone" i najlepiej, aby znalazło się w centrum bułki.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!