Pyszna propozycja na ciepłe śniadanie. Dodatkowo można wykorzystać kilkudniową czerstwą bułkę :)
Składniki:
(na jedną porcję)
pół bułki
1 jajko
przyprawa do jajek
koperek
Sposób przygotowania:
1. Z bułki wydrążamy środek. Wbijamy jajko.
2. Posypujemy przyprawą do jajek i koperkiem. Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż jajko się ładnie zetnie.
3. Zajadamy na ciepło.
Smacznego!!!
wypróbuję ten przepis:)
OdpowiedzUsuńPolecam! Bułka jest pysznie chrupiąca!
UsuńMiałam ochotę zrobić taką bułkę, ale obawiam sie, ze zetnie sie nie tylko białko jajka, ale też żółtko. Powiedz proszę, jak wyszło u Ciebie?
OdpowiedzUsuńMoje żółtko było lekko ścięte, ale ja takie właśnie lubię, dlatego wydłużyłam czas pieczenia. Żeby żółtko wyszło płynne, nie może być "rozwalone" i najlepiej, aby znalazło się w centrum bułki.
Usuń