8 lutego 2013

Jajko sadzone w bułce

Pyszna propozycja na ciepłe śniadanie. Dodatkowo można wykorzystać kilkudniową czerstwą bułkę :)


Składniki:

(na jedną porcję)
pół bułki
1 jajko
przyprawa do jajek
koperek

Sposób przygotowania:

1. Z bułki wydrążamy środek. Wbijamy jajko.
2. Posypujemy przyprawą do jajek i koperkiem. Zapiekamy w piekarniku do momentu, aż jajko się ładnie zetnie.
3. Zajadamy na ciepło.

Smacznego!!!

4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. Polecam! Bułka jest pysznie chrupiąca!

      Usuń
  2. Miałam ochotę zrobić taką bułkę, ale obawiam sie, ze zetnie sie nie tylko białko jajka, ale też żółtko. Powiedz proszę, jak wyszło u Ciebie?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Moje żółtko było lekko ścięte, ale ja takie właśnie lubię, dlatego wydłużyłam czas pieczenia. Żeby żółtko wyszło płynne, nie może być "rozwalone" i najlepiej, aby znalazło się w centrum bułki.

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!