11 lipca 2025

Czarna porzeczka z nalewki w syropie

 Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim zdaniem. Szkoda było mi porzeczek, dlatego zamknęłam je w słoiczkach do wykorzystania do ciast czy deserów dla dorosłych. 

Składniki:

  • owoce czarnej porzeczki odsączone z nalewki
  • woda i cukier w proporcjach 1:1

Sposób przygotowania:

1.  Najpierw należy przygotować syrop cukrowy. 

2. Owoce z nalewki włożyć w słoiczki, zalać przestudzonym syropem. 

3. Zapasteryzować 10-15 minut od zagotowania się wody. 

Smacznego!!! 


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!