4 marca 2025

Frytki z batata

 Fajna odmiana dodatku do obiadu, choć takie frytki można również zjeść solo. 


Składniki:
  • 2 bataty
  • oliwa z oliwek
  • pieprz
  • oregano
  • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
  • sól 

 Sposób przygotowania:

1.  Piekarnik rozgrzać do 220*C. 

2. Bataty obrać, pokroić w cienkie słupki. Umieścić w misce. Dodać oliwę z oliwek, pieprz, oregano i mąkę ziemniaczaną i wymieszać. 

3. Wyłożyć na blaszkę na papier do pieczenia, piec 20-25 minut. 

4. Przed podaniem oprószyć solą. Podawać z ulubionymi dodatkami lub solo.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!