16 marca 2025

Jajka na kolorowej pierzynce

 Dziś przychodzę do was z propozycją na wielkanocny stół i nie tylko.

Składniki (na dwa małe półmiski):

  • 8 jajek

Sos:

  • 1 słodka pomarańczowa papryka
  • 1 słodka czerwona papryka
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy stołowej
  • 1 łyżeczka musztardy francuskiej
  • sól, pieprz 

Sposób przygotowania:

1.  Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić na połówki. 

2. Ogórki kiszone i kolorowe papryki drobno posiekać w kosteczkę. Warzywa połączyć z posiekaną zieleniną, majonezem, jogurtem, misztardami i doprawić do smaku. 

3. Na półmiski wyłożyć sos, a na wierzchu ułożyć połówki jajek rozcięciem do góry. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem. 

Smacznego!!!

Źródło: IG, zesmakiemnaty 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!