Dziś przychodzę do was z propozycją na wielkanocny stół i nie tylko.
Składniki (na dwa małe półmiski):
- 8 jajek
Sos:
- 1 słodka pomarańczowa papryka
- 1 słodka czerwona papryka
- 2 ogórki kiszone
- 1 łyżka posiekanej zielonej cebulki
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżeczka musztardy stołowej
- 1 łyżeczka musztardy francuskiej
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, obrać i przekroić na połówki.
2. Ogórki kiszone i kolorowe papryki drobno posiekać w kosteczkę. Warzywa połączyć z posiekaną zieleniną, majonezem, jogurtem, misztardami i doprawić do smaku.
3. Na półmiski wyłożyć sos, a na wierzchu ułożyć połówki jajek rozcięciem do góry. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Smacznego!!!
Źródło: IG, zesmakiemnaty
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!