Zupełnie zapomniałam jak fajnym obiadem są wszelkie roladki drobiowe. Dziś zapraszam was na takie faszerowane kiszonym ogórkiem oraz papryką. Robi się dość szybko, a smakują rewelacyjnie!
Składniki (na 8 sztuk):
- 4 niewielkie pojedyncze piersi z kurczaka
- dowolna przyprawa do mięsa
- majonez
- ogórek kiszony
- świeża czerwona papryka
- kilka plasterków żółtego sera
Sposób przygotowania:
1. Mięso z kurczaka umyć osuszyć i przekroić wzdłuż. Rozbić na kotlety. Posypać dowolną przyprawą.
2. Ogórka i paprykę pokroić w paski.
3. Każdy kawałek mięsa posmarować cienko majonezem z jednej strony, nałożyć pół plasterka sera żółtego, pasek ogórka i pasek papryki. Zwinąć ciasno w rulonik i ułożyć zwinięciem do dołu w naczyniu żaroodpornym.
4. Wszystkie roladki z wierzchu posmarować cieniutko majonezem i posypać tartym żółtym serem - u mnie kwadraciki, bo miałam ser w plasterkach.
5. Piec 30-35 minut w 180*C bez przykrycia.
Smacznego!!!
Źródło: IG, cossiegotuje
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!