5 lutego 2021

Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką

 Kiszona kapusta w każdej wersji sprawdzi się do obiadu.

 
Składniki:
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 małe jabłko
  • 1/2 pora
  • olej
  • pieprz
  • cukier

Sposób przygotowania:

1.  Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić drobniej.

2. Paprykę posiekać w kosteczkę.

3. Pora pokroić w plasterki, sparzyć wrzątkiem, odsączyć.

4. Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej.

5. Wszystkie składniki połączyć, dodać troszkę oleju, 1/2 łyżeczki cukru, trochę pieprzu i dokładnie wymieszać.

Smacznego!!!




1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!