18 lipca 2020

Spaghetti z pomidorami i salami

Szybkie danie, które zachwyci niejednego smakosza makaronów.


Składniki:

makaron spaghetti

Sos:
2-3 pomidory
kilka plasterków salami
1/2 cebuli
2 ząbki czosnku
kawałek papryczki chilli
oliwa
sól, pieprz
tarty parmezan

Sposób wykonania:

1. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę.
2. Cebulę i czosnek drobno posiekać.
3. Salami pokroić w paski. Makaron ugotować w lekko osolonym wrzątku.
4. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę i czosnek, chwilę poddusić. Dodać pomidory, a potem salami. doprawić solą i pieprzem do smaku.
5. Do odcedzonego ciepłego makaronu wlać przyrządzony sos, wsypać łyżkę tartego parmezanu i wymieszać.
6. Nałożyć na talerze i oprószyć tartym parmezanem.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!