Świetny pomysł na wykorzystanie czerstwych bułek.
Szczerze mówiąc, ja wykorzystałam niezjedzone bułki z podróży. Zrobiłam na podróż bułki z żółtym serem, których ostatecznie nie zjedliśmy, więc wyciągnęłam z nich ser i przerobiłam je trochę. Zjedliśmy je z wielkim smakiem i nic się nie zmarnowało.
Tak naprawdę te bułki można nadziać tym, co akurat zalega wam w lodówce. Poniżej podaję listę dodatków, których użyłam.
Składniki:
- 5 niewielkich bułek
- 1-2 jajka surowe
- 1/2 puszki małej kukurydzy
- kilka plasterków dowolnej wędliny
- kilka plasterków żółtego sera lub kilka łyżek startego
- kawałek czerwonej papryki
- szczypiorek
- sól, pieprz
Składniki:
1. Bułki przeciąć wzdłuż, lekko ugnieść środki.
2. Wędlinę i paprykę pokroić w kostkę, dodać surowe jajko, odsączoną kukurydzę, posiekany szczypiorek i cześć tartego lub pokrojonego drobno żółtego sera.
3. Farsz nałożyć na wszystkie bułki. Wierzch posypać resztą tartego sera.
4. Zapiec w piekarniku nagrzanym do 180*C przez 10-15 minut.
5. Podawać na ciepło, ewentualnie z dodatkiem keczupu.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!