2 lipca 2015

Surówka z kapusty pekińskiej i pora

To jedna z najpyszniejszych surówek na bazie pekinki. Z pewnością i Wam posmakuje.


Składniki:

1 mała kapusta pekińska
1 duży por
1 duże jabłko
sól, pieprz
majonez

Sposób wykonania:

1. Kapustę drobno posiekać.
2. Pora drobno pokroić.
3. Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej.
4. Dodać majonezu, doprawić do smaku.

Smacznego!!!

6 komentarzy:

  1. Aniu suróweczka masz rację prosta pyszna podstawowa, a ten kotlecik bardzo apetycznie wygląda. Jak dusisz schab żeby nie był suchy i zelówkowaty?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Np. w sosie własnym, plasterki schabu lekko rozbijam, obsmażam z obu stron, pod koniec dodaję posiekaną cebulę, chwilę duszę, a potem zalewam wodą tak oby przykryła mięso, dodaję przyprawy np. ziele i liść, duszę do miękkości. Gotowy sos można podbić śmietaną i mąką, doprawiam do smaku wedle uznania.Tak najprościej :)

      Usuń
  2. Bardzo lubię surówkę z porem jest smaczna i ma wyrazisty smak;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Suróweczka - klasyka! :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. I czego chcieć więcej? Pyszna, szybka surówka. Tylko jeść :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!