To jedna z najpyszniejszych surówek na bazie pekinki. Z pewnością i Wam posmakuje.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
1 duży por
1 duże jabłko
sól, pieprz
majonez
Sposób wykonania:
1. Kapustę drobno posiekać.
2. Pora drobno pokroić.
3. Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej.
4. Dodać majonezu, doprawić do smaku.
Smacznego!!!
Aniu suróweczka masz rację prosta pyszna podstawowa, a ten kotlecik bardzo apetycznie wygląda. Jak dusisz schab żeby nie był suchy i zelówkowaty?
OdpowiedzUsuńNp. w sosie własnym, plasterki schabu lekko rozbijam, obsmażam z obu stron, pod koniec dodaję posiekaną cebulę, chwilę duszę, a potem zalewam wodą tak oby przykryła mięso, dodaję przyprawy np. ziele i liść, duszę do miękkości. Gotowy sos można podbić śmietaną i mąką, doprawiam do smaku wedle uznania.Tak najprościej :)
UsuńBardzo lubię surówkę z porem jest smaczna i ma wyrazisty smak;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńSuróweczka - klasyka! :-)
OdpowiedzUsuńI czego chcieć więcej? Pyszna, szybka surówka. Tylko jeść :)
OdpowiedzUsuń