15 października 2011

Makaron z tuńczykiem i pomidorami

Pyszny aromatyczny obiadek :) Serdecznie polecam.


Składniki:

30 dag makaronu (u mnie kokardki)
4 średnie pomidory
1 puszka tuńczyka w kawałkach (użyłam tuńczyka w oleju)
oregano
bazylia
sól
pieprz
2 ząbki czosnku
2 łyżki ketchupu
płaska łyżeczka cukru


Sposób przygotowania:

1. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę. Smażymy na patelni do momentu aż zgęstnieją. Dodajemy przyprawy i zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek, cukier, keczup i dusimy.
2. Odsączamy tuńczyka. Dodajemy do sosu pomidorowego. Chwilę razem dusimy.
3. Ugotowany makaron mieszamy z sosem. Podajemy na ciepło.


SMACZNEGO :)

Źródło: Pokochaj gotowanie

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię to proste danie. Używam jednak tuńczyka w kawałkach w sosie własnym i nie dodaję ketchupu (po co ketchup?).

    OdpowiedzUsuń
  2. Używam takiego tuńczyka jaki akurat mam w domu, tutaj użyłam w kawałkach w oleju. A keczupu dodałam do smaku, podobnie jak to jest w oryginalnym przepisie :)Jeśli uważasz, że keczup jest zbędny nie widzę przeszkód aby go nie dodawać...

    OdpowiedzUsuń
  3. pysznie wygląda!
    www.domowe.blog.pl

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!