1 października 2021

Kaszanka z jajkiem

 Niezwykle pyszna i syta propozycja śniadaniowa lub kolacyjna (lub jaką tak lubicie). Już nie pamiętam, skąd mam ten przepis, ale naprawdę jest wart uwagi.

Składniki (na 1-2 porcje):

  • 1 kaszanka
  • 2 jajka
  • sól, pieprz
  • olej
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

1. Kaszankę wyjąć z osłonki, rozdrobnić, podgrzać na niewielkiej ilości oleju.

2. Na kaszankę wbić 2 jajka, lekko posolić i popieprzyć, przykryć pokrywką i smażyć aż jajka się zetną. Posypać natką i podawać wedle uznania.

Smacznego!!!



2 komentarze:

  1. Fajnie. Ja zazwyczaj smażę najpierw cebulę, pokrojoną w kostkę i na to plastry kaszanki + Starte jabłko i majeranek. Wciąż coś nowego dowiaduję się. Pozdrawiam, Ela :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!