Sezon ogórkowy trwa w najlepsze. Do obiadu można przyrządzić mizerię z dodatkiem rzodkiewki. Wychodzi naprawdę smaczny dodatek.
Składniki:
kilka gruntowych ogórków
1 mały pęczek rzodkiewki
koperek
cebulka dymka
sól, pieprz
śmietana / jogurt naturalny
Sposób wykonania:
1. Ogórki obrać, pokroić na talarki, posolić i odstawić na 10-15 mniut. Po tym czasie odlać sok z ogórków, dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę.
2. Dodać posiekany koperek i cebulkę dymkę, trochę pieprzu, śmietanę lub jogurt i wymieszać.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!