23 lipca 2018

Mizeria z rzodkiewką

Sezon ogórkowy trwa w najlepsze. Do obiadu można przyrządzić mizerię z dodatkiem rzodkiewki. Wychodzi naprawdę smaczny dodatek.


Składniki:

kilka gruntowych ogórków
1 mały pęczek rzodkiewki
koperek
cebulka dymka
sól, pieprz
śmietana / jogurt naturalny

Sposób wykonania:

1. Ogórki obrać, pokroić na talarki, posolić i odstawić na 10-15 mniut. Po tym czasie odlać sok z ogórków, dodać pokrojoną w plasterki rzodkiewkę.
2. Dodać posiekany koperek i cebulkę dymkę, trochę pieprzu, śmietanę lub jogurt i wymieszać.

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!