10 kwietnia 2016

Roladki schabowe z boczkiem i papryką

...i jeszcze innymi dodatkami. Polecam nie tylko na niedzielny obiad.


Składniki:

6 cienkich kotletów schabowych
musztarda
papryka czerwona (świeża lub konserwowa)
ogórek kiszony
plastry boczku
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Kotlety delikatnie rozbić. Lekko oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
2. Paprykę i ogórka kiszonego pokroić w paski lub słupki.
3. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony musztardą, ułożyć plaster boczku, a na to paprykę i ogórka kiszonego, zwinąć i spiąć wykałaczką.
4. Ułożyć na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju, obsmażyć z każdej strony, po czym dodać trochę wody, przykryć pokrywką i dusić 10-15 minut.
5. Podawać wedle uznania.

Smacznego!!!

3 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!