...i jeszcze innymi dodatkami. Polecam nie tylko na niedzielny obiad.
Składniki:
6 cienkich kotletów schabowych
musztarda
papryka czerwona (świeża lub konserwowa)
ogórek kiszony
plastry boczku
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Kotlety delikatnie rozbić. Lekko oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
2. Paprykę i ogórka kiszonego pokroić w paski lub słupki.
3. Każdy plaster schabu posmarować z jednej strony musztardą, ułożyć plaster boczku, a na to paprykę i ogórka kiszonego, zwinąć i spiąć wykałaczką.
4. Ułożyć na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju, obsmażyć z każdej strony, po czym dodać trochę wody, przykryć pokrywką i dusić 10-15 minut.
5. Podawać wedle uznania.
Smacznego!!!
smakowicie wygląda :)
OdpowiedzUsuńBardzo lubie wszelakie roladki! Twoje wyglądają bardzo smaxcznie! :-)
OdpowiedzUsuńza domowymi roladkami bardzo przepadam :)
OdpowiedzUsuń