27 kwietnia 2016

Kanapka caprese na ciepło


Składniki:

bułka ciabatta
1 kulka mozzarelli
1 pomidor
bazylia (świeża lub suszona)
masło

Sposób wykonania:

1. Bułkę przekroić, cienko posmarować masłem.
2. Na pieczywie ułożyć naprzemiennie plastry sera (mozzarella) i plastry pomidora. Lekko oprószyć suszoną bazylią.
3. Kanapki umieścić w piekarniku i zapiekać w 180 st. C do momentu, aż ser się rozpuści.
4. Podawać na ciepło.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Zazwyczaj mozzarellę z pomidorem jadam w formie sałatki. Ale ta propozycja jest bardzo ciekawa!

    OdpowiedzUsuń
  2. Idealne kanapki na drugie śniadanie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!