Do takiego bajgla można napakować na co tak naprawdę macie ochotę, ale u mnie jajo sadzone w tej kanapce to podstawa. Idealne na śniadanie lub lunchboxa do pracy.
Składniki:
- ulubione bajgle
- jajka
- szynka lub boczek
- rukola
- ser żółty
- pomidor
- majonez lub inny sos
- mozzarella
- oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
1. Jeśli używamy boczku, należy plasterki zrumienić wcześniej na patelni.
2. Na patelni zrobić jajko sadzone.
3. Bajgla przekroić wzdłuż, przecięcie skropić oliwą z oliwek, zrumienić na patelni.
4. Na bajgla ułożyć ulubione składniki jak rukola, ser żółty, szybka lub zrumieniony boczek, jajko sadzone, plastry mozzarelli, plastry pomidora i majonez.
5. Przykryć górną częścią bajgla. Przekroić na pół i podawać.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!