23 stycznia 2023

Pieczone żeberka z miodem

 Bardzo proste żeberka, samo mięso i marynatę szybko się przygotowuje, ale żeberka należy zamarynować na minimum 6 godzin. 

Składniki:

  • 2 kg żeberek pasków 
  • 4 łyżki miodu, najlepiej płynnego
  • 4 łyżki musztardy ( dałam 3 łyżki stołowej i 1 łyżkę ostrej angielskiej) 
  • 4 łyżki sosu sojowego 

Sposób przygotowania:

1. Mięso umyć, osuszyć. Pokroić na kawałki po jednej kostce. Składniki marynaty wymieszać. 

2. Żeberka umieścić w naczyniu żaroodpornym, polać marynatą i wymieszać . Przykryć i schować do lodówki przynajmniej na 6-8 godzin. 

3. Piec w 180*C przez godzinę. 

Smacznego!

Źródło: beszamel.se.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!