Frużelina z truskawek świetnie nadaje się do naleśników - spróbujcie!
Składniki:
Naleśniki:
2 jajka
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
szczypta soli
2 łyżki oleju
1 łyżeczka cukru
odrobina olejku waniliowego lub śmietankowego
mąka - ile zabierze ciasto (u mnie zazwyczaj 1-1,5 szklanki w zależności od suchości mąki)
Nadzienie:
ulubiony serek - u mnie homogenizowany
frużelina truskawkowa
Sposób wykonania:
1. Składniki na naleśniki miksujemy, dodajemy tyle mąki by ciasto miało
odpowiednią gęstość, ma spływać z łyżki i jednocześnie pokrywać jej
powierzchnię. Smażymy naleśniki.
2. Naleśniki smarujemy serkiem i odrobiną frużeliny truskawkowej. Składamy na kopertę, nakładamy kleksa frużeliny i zajadamy :)
Smacznego!!!
Bardzo lubię naleśniki (a kto ich nie lubi?) Z serkami i owocami. Pyszne. Z frużeliną dobry pomysł. Robiłam wiśniową. Truskawkowa musi być pyszna :)
OdpowiedzUsuń