18 maja 2013

Omlet z kiełbasą i pomidorami

Pomysł na omlet znalazłam w jednej z broszurek Biedronki, a przepis jest autorstwa braci Jana i Jakuba Kuroniów.


Składniki:

2-3 jajka
2 łyżki wody
20 g kiełbasy - u mnie żywiecka
kilka plastrów pomidora
1 łyżka masła
sól, pieprz
zielona cebulka

Sposób przygotowania:

1. Jajka wbić do miski, dodać wodę, odrobinę soli i pieprzu i wymieszać.
2. Plasterki kiełbasy i pomidorów podzielić na połówki.
3. Na patelni rozpuścić masło, a do jajek dodać kiełbasę i plastry pomidorów.  Masę wylać na patelnię i całość smażyć na małym ogniu, najlepiej pod przykryciem, aż jajka będą ścięte.
4. Omlet podawać z posiekaną cebulką.

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!