Składniki:
4 jajka
150 g serka wiejskiego
1/3 papryki czerwonej świeżej
siekany koperek
1/2 cebuli
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Serek odsączamy z nadmiaru wody.
2. Cebulkę drobno siekamy.
3. Paprykę kroimy w kosteczkę.
4. Cebulkę rumienimy na oleju, dodajemy paprykę i jajka. Kiedy jajka będą lekko ścięte dodajemy serek wiejski.
5. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i koperkiem.
Smacznego!!!
Źródło: W kuchennym amoku
Ciekawa wersja, kiedyś się muszę skusić na połączanie z serkiem :)
OdpowiedzUsuńwygląda na bardzo syte:)
OdpowiedzUsuńW rzeczy samej :) Porządne śniadanie, na którym można dotrwać do popołudniowego obiadu :)
Usuń