7 maja 2013

Jajko sadzone

...a do tego ziemniaczki, kefirek, ewentualnie zielona sałata lub mizeria i nic więcej nie trzeba. Jakby powiedziała moja mama - majątek :)

A pod przepisem zapraszam na kilka migawek z weekendu majowego, który spędziłam w Bośni i Hercegowinie oraz Chorwacji.


Składniki:

jajka
pieprz
sól
olej

Sposób przygotowania:

1. Na patelni rozgrzewamy olej.
2. Wbijamy jajka tak, aby nie uszkodzić żółtek. Posypujemy pieprzem i solą, przykrywamy pokrywką i smażymy na wolnym ogniu, aż jajka się zetną.

Smacznego!!!

Bośnia i Hercegowina oraz Chorwacja

 Mostar w Bośni i Hercegowinie
Kawa po turecku
 Pocitejl w Bośni i Hercegowinie - kamienne miasteczko
 Wodospady Kravica
 Chorwacja
 Chorwacja - Dubrovnik
 Neum
 Chorwacja
 Baklava
 Sarajewo - Bośnia i Hercegowina
 

8 komentarzy:

  1. Moja mama też mówi majątek jak coś jej smakuje :) Świetne zdjęcia:) zazdroszczę takiej majówki:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię taki szybki obiadek latem.I jeszcze młode ziemniaczki..MNIAM:P

    Śliczne zdjęcia, zazdroszczę majówki. Uwielbiam Chorwację:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Cudowne zdjęcia! Poczułam ten klimat :)
    Taki zestaw zawsze dobry :D

    OdpowiedzUsuń
  4. witaj,ale tu u CIEBIE pięknie,zdrowo,smacznie,słodko i kolorowo.Jestem zachwycona.Jeśli pozwolisz to rozgoszczę się i pozostanę na dłużej.W wolnej chwili zapraszam w odwiedziny do Dobrych Czasów.Pozdrawiam wiosennie,dodam tylko,że Twoje fotki są bardzo ładne.J.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!