17 stycznia 2025

Pasta jajeczna z tuńczykiem i kaparami

 Uwielbiam wariacje na temat pasty jajecznej. Zapraszam na nową na moim blogu pastę do pieczywa.

 

Składniki:

  • 3 jajka na twardo
  • 1 puszka tuńczyka w oleju 
  • 2 łyżki kaparów
  • 1/2 cebuli
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

1. Ugotowane i obrane jajka przełożyć do miski. Roznieść widelcem. 

2. Dodać odsączonego tuńczyka, drobno posiekaną cebulę i szczypiorek. 

3. Kapary drobno pokroić i dodać do pasty. Dodać musztardę, majonez, wymieszać wszystko i doprawić do smaku solą i pieprzem. 

Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!