Uwielbiam wariacje na temat pasty jajecznej. Zapraszam na nową na moim blogu pastę do pieczywa.
Składniki:
- 3 jajka na twardo
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 2 łyżki kaparów
- 1/2 cebuli
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka musztardy
- 1 łyżka majonezu
- sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
1. Ugotowane i obrane jajka przełożyć do miski. Roznieść widelcem.
2. Dodać odsączonego tuńczyka, drobno posiekaną cebulę i szczypiorek.
3. Kapary drobno pokroić i dodać do pasty. Dodać musztardę, majonez, wymieszać wszystko i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!