Taką prostą i pyszną przekąskę można przygotować w kilka chwil.
Składniki:
- 1 gruszka
- 2 plastry boczku, u mnie pieczony
- 2 plasterki czerwonej cebuli
- kawałek sera z niebieską pleśnią
- 2 listki świeżej mięty
Dressing:
- oliwa z oliwek
- musztarda francuska
- sok z cytryny
- odrobina miodu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
1. Gruszkę umyć, pokroić w cieniutkie okrągłe plasterki, najlepiej na mandolinie.
2. Ułożyć na talerzu lub półmisku.
3. Boczek pokroić w słupki, podsmażyć na patelni.
4. Pokruszyć pleśniowy ser, miętę posiekać. Cebulę podzielić na piórka.
5. Składniki na dressing wymieszać w ulubionych proporcjach.
6. Na gruszce rozłożyć pokruszony ser, cebulę, boczek. Polać dressingiem, na koniec posypać siekaną miętą.
Smacznego!!!
Inspiracja:kulinarnemigawki.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!