Pyszne jajka, które można przygotować na różne okazje 😁
Składniki:
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- kilka plasterków dowolnej wędliny
- kawałek zielonego ogórka
- siekany koperek
- musztarda
- majonez
- sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Jajka ugotowane i ostudzone obrać, przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka.
2. Wędlinę i ogórka drobno pokroić. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać pokrojoną wędlinę oraz ogórka, trochę musztardy i majonezu. Doprawić solą i pieprzem, dodać też posiekanego koperku.
3. Tak przygotowaną pastą faszerować białka. Udekorować gałązką koperku. Przed podaniem schłodzić.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!