20 grudnia 2021

Jajka faszerowane szynką i ogórkiem

 Pyszne jajka, które można przygotować na różne okazje 😁

Składniki: 

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • kilka plasterków dowolnej wędliny
  • kawałek zielonego ogórka
  • siekany koperek
  • musztarda
  • majonez
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Jajka ugotowane i ostudzone obrać, przekroić na pół i ostrożnie wyjąć żółtka.

2. Wędlinę i ogórka drobno pokroić. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać pokrojoną wędlinę oraz ogórka, trochę musztardy i majonezu. Doprawić solą i pieprzem, dodać też posiekanego koperku.

3. Tak przygotowaną pastą faszerować białka. Udekorować gałązką koperku. Przed podaniem schłodzić. 

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!