4 września 2021

Croissant z jajecznicą

 Słynne francuskie rogaliki świetnie smakują w wytrawnej wersji. Polecam!

Składniki (2 porcje):

  • 2 croissanty
  • serek naturalny do posmarowania
  • 2 jajka
  • 2 listki sałaty
  • 4 plasterki pomidora
  • odrobiną masła do jajecznicy
  • sól

Sposób przygotowania:

1. Croissanty rozkroić i posmarować serkiem. Na serku ułożyć po listki sałaty. 

2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość masła, wbić jajka, posolić i zrobić jajecznicę.

3. Na sałacie rozłożyć ciepłą jajecznicę, przykryć plasterkami pomidorów, a wierzch przykryć drugą częścią croissanta. Podawać od razu.

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!