Pierwsze wypady do lasu po grzyby były bardzo udane🙂 a moje pierwsze grzybki wylądowały w towarzystwie jajek. Było pyszne😋
Składniki:
- 2 jajka
- 1/2 cebuli
- dowolna ilość świeżych leśnych grzybów
- sól, pieprz
- masło klarowane
Sposób przygotowania:
1. Cebulkę posiekać, oczyszczone grzyby pokroić.
2. Na patelni rozgrzać trochę masła klarownego, dorzucić cebulę i całość chwilę dusić. Dorzucić pokrojone grzyby. Dusić aż grzyby zmiękną. Czas będzie zależeć od rodzaju i wielkości grzybów.
3. Do podduszonych grzybów wbić jajka, dodać soli, ewentualnie pieprzu. Delikatnie przemieszać i smażyć na małym ogniu do uzyskania pożądanej konsystencji.
Smacznego!
Piękne, udane zbiory i jakże pyszne zastosowanie. :)
OdpowiedzUsuń