15 listopada 2020

Pierś z kurczaka caprese

 Pyszna i efektowna potrawa. Robi się bardzo szybko i smakuje rewelacyjnie! Do przyrządzenia tego obiadku polecam użycie małych piersi z kurczaka.


Składniki:
  • małe piersi z kurczaka
  • kilka plasterków pomidora
  • kilka plasterków sera mozzarella
  • kilka listków bazylii
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
  • zioła prowansalskie

Sposób wykonania:

1. Piersi umyć, osuszyć, naciąć z wierzchu tak, aby powstało kilka kieszonek. Piersi ułożyć w naczyniu żaroodpornym. W kieszonki powtykać naprzemiennie ser, pomidora i listki bazylii. Oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą z oliwek i posypać ziołami prowansalskimi. 

2. Piec w piekarniku w 180st.C przez 25-30 minut bez przykrycia - w zależności od wielkości mięsa.

3. Podawać wedle uznania, u mnie z podsmażanymi ziemniaczkami (KLIK)

Smacznego!!!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!