Wariacji na temat młodej kapusty nigdy dość ;-)
Składniki:
1/2 główki kapusty
2 ogórki gruntowe
1 marchewka
sól, pieprz
siekany koperek
zielona cebulka
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 łyżka majonezu
Sposób wykonania:
1. Kapustę poszatkować, lekko nasolić i odstawić na 10-15 minut. Po tym czasie odcisnąć kapustę z nadmiaru soku.
2. Ogórki obrać, pokroić w plasterki, posolić lekko i po jakimś czasie odlać nadmiar soku.
3. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.
4. Wszystkie warzywa połączyć, dodać koperek, zieloną cebulkę, majonez, jogurt i doprawić do smaku. Podawać po 15-30 minut, aż smaki się przegryzą.
Smacznego!!!
Mniam, cudo!! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńTrzeba zrobić.
OdpowiedzUsuń