Lubicie królową kasz? Ja lubię wszystkie kasze ;-) Taką jaglankę lubię zrobić sobie na śniadanie jak mam czas.
Składniki (na dwie porcje):
1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
1 szklanka mleka
1 łyżeczka miodu
1 banan
2 płaskie łyżki masła orzechowego z kawałkami orzechów
Sposób wykonania:
1. Kaszę kilkakrotnie przepłukać pod bieżącą wodą. Przełożyć do garnka, zalać mlekiem, dodać łyżeczkę miodu i gotować ok 20 minut, od czasu do czasu mieszając, by kasza nie przypaliła się.
2. Gotową kaszę przełożyć do miseczek, nałożyć po trochę masła orzechowego, dodać plasterki banana i ewentualnie polać całość odrobiną miodu płynnegoJ..
Smacznego!!!
Źródło: J. Małagowska "Po prostu pycha. Słodkie i słone przepisy"
Mniam! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuń