5 lipca 2019

Fasolka szparagowa z koperkiem i bułką tartą

Fasolka jest coraz tańsza. Zazwyczaj robię fasolkę z samą bułką, ale tym razem dodałam koperku. Świetnie smakowała mi taka wersja i dlatego i Wam ją polecam! Nie podaję ilości składników, bo akurat najlepiej dopasować do swoich potrzeb i preferencji.


Składniki:

fasolka szparagowa
bułka tarta
masło
woda + sól
siekany świeży koperek

Sposób wykonania:

1. Odcinamy końcówki od szparagówki, fasolkę gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku.
2. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy bułkę tartą i chwilkę rumienimy. W misce mieszamy fasolkę, zrumienioną na maśle bułkę tartą i siekany koperek.

Smacznego!!!


5 komentarzy:

  1. wygląda nieziemsko. Masz jakiś przepis na pizzę?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, i to nie jedna. Wystarczy wpisać w wyszukiwarkę na blogu lub wejść w zakładki.

      Usuń
  2. uwielbiam, u nas zawsze gotowana i podawana z podsmażoną bułką tartą , kiedyś dodam też koperek

    OdpowiedzUsuń
  3. Do obiadu idealna! ♥ Pozdrawiam! ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!