28 lipca 2019

Sałatka z mozzarellą i warzywami

Dziś propozycja na śniadanie lub kolację. Z pewnością będzie smakować miłośnikom sałatki caprese.


Składniki (na 2 porcje):

2 pomidory
1 kulka mozzarelli
kilka oliwek
kawałek zielonej papryki
kawałek czerwonej cebuli
oliwa z oliwek
sól
zioła prowansalskie

Sposób wykonania:

1. Na dwóch talerzykach przygotować porcje sałatki, naprzemiennie ułożyć plastry pomidora z plastrami mozzarelli. Dodać pokrojone na pół oliwki, dowolnie pokrojoną zieloną paprykę oraz posiekaną czerwoną cebulkę.
2. Sałatkę posypać odrobiną soli, ziołami prowansalskimi oraz skropić oliwą z oliwek. Podawać.

Smacznego!!!

2 komentarze:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!