7 grudnia 2017

Pasta serowo-rybna z papryką

Od czasu do czasu lubię zrobić ser do kanapek.


Składniki:

200 g sera białego
wędzona makrela - ilość wedle uznania
kilka plasterków papryki konserwowej
zielona cebulka
sól, pieprz
jogurt naturalny

Sposób wykonania:

1. Ser rozdrobnić widelcem.
2. Makrelę dokładnie oczyścić z ości, podrobić.
3. Paprykę konserwową i zieloną cebulkę drobno pokroić.
4. Wszystko przełożyć do miski, dodać jogurt naturalny i doprawić solą i pieprzem do smaku.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Ale ja uwielbiam tą pastę.

    www.natalia-i-jej-świat.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo smaczna pasta. Kiedyś jadłam taką często,a teraz robię podobnie, ale bez dodatku sera i zamiast jogurtu dodaję majonez :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetna musi smakować ta pasta! Idealne śniadanie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!