23 lipca 2015

Surówka z kapusty pekińskiej z papryką


Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
zielona cebulka
2 marchewki
majonez + gęsty jogurt naturalny
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Kapustę oczyszczamy, drobno kroimy w kosteczkę.
2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej.
3. Cebulę czerwoną drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę.
4. Warzywa łączymy, dodajemy majonez i jogurt naturalny, mieszamy, doprawiamy do smaku.

Smacznego!!!

2 komentarze:

  1. W taką pogodę to nawet sama surówka wystarczy, zwłaszcza, że pysznie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dokładnie Krysiu, u nas dziś na obiad sezonowe pierogi z borówkami. Robiłam wczoraj więc dziś mam obiad z głowy :) Pozdrawiam!

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!