23 lipca 2015
Surówka z kapusty pekińskiej z papryką
Składniki:
1/2 kapusty pekińskiej
1 czerwona cebula
1 czerwona papryka
zielona cebulka
2 marchewki
majonez + gęsty jogurt naturalny
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Kapustę oczyszczamy, drobno kroimy w kosteczkę.
2. Marchewki obieramy, ścieramy na tarce jarzynowej.
3. Cebulę czerwoną drobno siekamy, a paprykę kroimy w kostkę.
4. Warzywa łączymy, dodajemy majonez i jogurt naturalny, mieszamy, doprawiamy do smaku.
Smacznego!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
W taką pogodę to nawet sama surówka wystarczy, zwłaszcza, że pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńDokładnie Krysiu, u nas dziś na obiad sezonowe pierogi z borówkami. Robiłam wczoraj więc dziś mam obiad z głowy :) Pozdrawiam!
Usuń