Dziś pomysł na kalafiora do głównego dania. Polecam serdecznie!
Składniki:
1/2 kalafiora
sól
woda
2-3 łyżki masła
2 łyżki bułki tartej
Sposób wykonania:
1. Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy w lekko osolonym wrzątku aż będzie miękkawy. Nie może być całkiem miękki, bo podczas mieszania z bułką się rozpadnie.
2. Na patelni rozgrzewamy masło, gdy się rozpuści,. dodajemy bułkę tartą. Chwilkę smażymy, po czy ściągamy z ognia, dodajemy odsączony z wody kalafior i mieszamy. Można też ugotowany kalafior polać bułką z masłem. Podajemy na ciepło, choć i na zimno też smakuje :)
Smacznego!!!
Po prostu uwielbiam :))
OdpowiedzUsuńTakiego kalafiora często podaję bez dodatków. Po prostu kalafior z bułeczką i nic więcej :) Pychota :)
OdpowiedzUsuńTeż można! :)
Usuńmój ulubiony
OdpowiedzUsuńMój ulubiony letni obiad na szybko:)
OdpowiedzUsuńPycha! U mnie był wczoraj dodatkiem do obiadu:)
OdpowiedzUsuńTeż tak najczęściej podaję kalafiora:-)
OdpowiedzUsuń