13 lipca 2015

Sałatka kalafiorowa z ogórkiem małosolnym

...czyli połączenie bardzo fajnych sezonowych smaków. U nas była na kolację, a resztę wykorzystaliśmy do obiadu.


Składniki:

1 nieduży kalafior
3-4 ogórki małosolne
1 duży pomidor
1 czerwona papryka
zielona cebulka
drobno posiekany koperek
1-2 łyżki majonezu
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą.
2. Ogórki pokroić w półplasterki, a pomidora i paprykę w kostkę.
3. Warzywa wymieszać, dodać majonez i doprawić solą i pieprzem. Dodać posiekaną zieleninę.
4. Przed podaniem schłodzić.

Smacznego!!!

Źródło: Kulinarne fantazje Marioli


 

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!