12 czerwca 2015

Kasza manna z frużeliną truskawkową


Składniki:

200 ml mleka
6 łyżeczek kaszy manny
cukier do smaku
frużelina truskawkowa

Sposób wykonania:

1. Mleko zagotować, posłodzić do smaku, dodać kaszę i energicznie wymieszać. Gotować, cały czas mieszając.
2. Do pucharków dodać po 2 łyżki frużeliny na dno, na to wyłożyć porcję kaszy i znów frużelinę. Udekorować listkiem mięty. Podawać na ciepło lub zimno.

Smacznego!!!
Milion Smaków Truskawek - druga edycjaWiosenne słodkości!

2 komentarze:

  1. Jaki smakowity deserek. A jaki śliczny pucharek... :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasza manna jest pyszna.Desery z jej wykorzystaniem są rewelacyjne;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!