24 czerwca 2015

Pasta jajeczna z dodatkami

Bardzo lubię pastę jajeczną, choć robię ją niezmiernie rzadko. Tym razem wersja na bogato.


Składniki:

5 jajek
kawałek czerwonej papryki
1-2 ogórki konserwowe
niewielki kawałek pora
2 plastry szynki gotowanej
sól, pieprz
majonez

Sposób wykonania:

1. Jaja ugotować na twardo. Obrać, zatrzeć na tarce jarzynowej na średnich oczkach.
2. Paprykę, pora, ogórki i szynkę drobno posiekać. Dodać do jajek.
3. Dodać majonezu wedle uznania i doprawić do smaku.

Smacznego!!!

Źródło: Eksplozja smaku


1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!