29 kwietnia 2015

Łazanki z kapustą i kiełbasą


Składniki:

1/4 główki kapusty
2 kiełbaski np. śląskie
1 cebula
olej
sól, pieprz
ewentualnie ulubione przyprawy

makaron typu łazanki

Sposób wykonania:

1. Kapustę gotujemy, studzimy, wyduszamy z nadmiaru wody. Drobno siekamy.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, rumienimy posiekaną cebulkę i dodajemy kapustę, całość dusimy.
3. Na drugiej patelni rumienimy pokrojoną w kostkę kiełbasę.
4. Kiełbasę dodajemy do kapusty, całość jeszcze chwilkę smażymy i doprawiamy solą i większą ilością pieprzu.
5. Ugotowany makaron mieszamy z kapustą i kiełbasą. Podajemy.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Mniam! Dawno już łazanek nie jadłam! Chyba najbardziej lubię wersję bezmięsną, z grzybami i kapustą.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię łazanki z kapustą. Kiedyś tez robiłam z dodatkiem wędliny, skwareczków. Teraz częściej robię z pieczarkami :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!