23 października 2020

Kaszanka grillowana / pieczona z papryką

 Dziś coś dla miłośników kaszanki. Sezon grillowy ma się już w sumie się skończył, ale jeśli jeszcze macie w planach grillowanie, to bardzo polecam taką oto kaszankę. Można ją również przygotować w piekarniku.

Składniki (na jedną porcję):

  • 1 mała kaszanka gryczana
  • kilka kawałków czerwonej papryki
  • kilka kawałków cebuli
  • kilka grubszych plasterków jabłka
  • olej
  • majeranek

Sposób przygotowania:

1. Z kaszanki ściągnąć osłonkę, pokroić ją w grube plastry.

2. Na folii aluminiowej ułożyć kawałki kaszanki, papryki, jabłka i cebuli. Całość posypać majerankiem i delikatnie skropić olejem. 

3. Boki folii podwinąć do góry i całość zakręcić. Grillować ok. 30 minut. A w piekarniku czas pieczenia należy wydłużyć o 10 minut (180st.C).

Smacznego!!!


Źródło: mojegotowanie.pl


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!