Dziś coś dla miłośników kaszanki. Sezon grillowy ma się już w sumie się skończył, ale jeśli jeszcze macie w planach grillowanie, to bardzo polecam taką oto kaszankę. Można ją również przygotować w piekarniku.
Składniki (na jedną porcję):
- 1 mała kaszanka gryczana
- kilka kawałków czerwonej papryki
- kilka kawałków cebuli
- kilka grubszych plasterków jabłka
- olej
- majeranek
Sposób przygotowania:
1. Z kaszanki ściągnąć osłonkę, pokroić ją w grube plastry.
2. Na folii aluminiowej ułożyć kawałki kaszanki, papryki, jabłka i cebuli. Całość posypać majerankiem i delikatnie skropić olejem.
3. Boki folii podwinąć do góry i całość zakręcić. Grillować ok. 30 minut. A w piekarniku czas pieczenia należy wydłużyć o 10 minut (180st.C).
Smacznego!!!
Źródło: mojegotowanie.pl
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!