Pożywne i syte śniadanie, które na długi czas zapewni nam energię.
Składniki:
1/2 szklanki płatków owsianych (u mnie żytnie)
woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki
szczypta soli
1 łyżka masła orzechowego
miód do smaku
1/2 banana
Sposób wykonania:
1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Mleka daję 2/3, reszta to woda. Można też oczywiście ugotować na samym mleku lub wodzie - wedle uznania. Dodać też szczyptę soli. Gotować ok 3-4 minut.
2. Do gorących płatków dodać masło orzechowe i miód, wymieszać. Przełożyć do miski i na wierzch ułożyć plasterki banana.
Smacznego!!!
Mniam mniam! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuń