Całe lato jem owsiankę z różnymi owocami...
Składniki:
1/2 szklanki płatków owsianych (u mnie żytnie)
woda + mleko - taka ilość, aby podczas gotowania zakryła płatki
szczypta soli
miód do smaku
świeże maliny
Sposób wykonania:
1. Płatki przełożyć do garnka, zalać wodą i mlekiem tak, aby zakryły
płatki na 1 cm powyżej ich poziomu. Ilość mleka i wody wedle uznania.
Dodać też szczyptę soli. Gotować ok 3-4 minut.
2. Ugotowane płatki przełożyć na talerz, polać miodem i udekorować świeżymi malinami.
Smacznego!!!
Na co dzień nie jadam owsianek, ale ta zachęca do zjedzenia! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńDawno nie jadłam owsianki, a po błąd, przecież to samo zdrowie. Nadrobię. :) Fajny, prosty, pełen zdrowia przepis. :)
OdpowiedzUsuńDziewczyny, a ja jem codziennie i czuję się świetnie. Kolejny przepis do wypróbowania. ; )
OdpowiedzUsuńOwsianki często pojawiają się u mnie na śniadanie,ciągle szukam nowych inspiracji, ta wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuń