Witajcie. Każda modyfikacja sałatki brokułowej z fetą jest mile widziana. Tym razem z dodatkiem selera naciowego. Bardzo pyszna. Polecam!
Składniki:
1 brokuł
1 opakowanie sera sałatkowego typu feta
1 mała puszka kukurydzy
2 łodygi selera naciowego
3 łyżki słonecznika
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
szczypta soli i cukru
pieprz
Sposób przygotowania:
1. Brokuła podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo z osolonym wrzątku z odrobiną cukru. Odcedzić i przelać zimną wodą.
2. Kukurydzę odcedzić, a ser pokroić w kostkę. Selera pokroić w plastry.
3. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, zmiażdżonym ząbkiem czosnku, odrobiną soli, cukru i pieprzu.
4. Słonecznik uprażyć na rumiano na suchej patelni.
5. Ułożyć sałatkę - od dołu: brokuł, ser, kukurydza, seler naciowy, sos, uprażony słonecznik.
Smacznego!!!
Wspaniała sałatka. Lubię warstwowe sałatki, bo pięknie prezentują się w szklanych miskach i pysznie smakują :)
OdpowiedzUsuńSuper fajnie się prezentuje
OdpowiedzUsuńWarstwowe sałatki super prezentują się na stole, są mega ozdobą samą w sobie :)
OdpowiedzUsuń