18 stycznia 2018

Łosoś z pieprzem cytrynowym

Witajcie. Dziś przepis na szybką rybkę na obiad. Robiłam już tego łososia bardzo dawno temu. Teraz praktycznie już tej ryby nie kupuję, bo jest strasznie droga. Ale jak kiedyś stanieje to jeszcze zrobię :) Myślę, że i wersja z białą rybą byłaby równie smaczna.


Składniki:

3-4 kawałki łososia
sok z połowy cytryny
pieprz cytrynowy
sól morska
masło klarowane do smażenia

Sposób przygotowania:

1. Rybę opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wszystkie kawałki dokładnie skropić sokiem z cytryny. Odstawić na 30 minut do lodówki.
2. Następnie oprószyć solą morską oraz pieprzem cytrynowym z obu stron.
3. Na patelni rozgrzać masło klarowane, rybę usmażyć z obu stron.
4. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!!!

Źródło: Kulinarne Szaleństwa Margarytki

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!