Fajna odmiana tradycyjnego kotleta drobiowego.
Składniki:
dowolna ilość kotletów drobiowych (KLIK)
kilka pieczarek
1/2 cebulki
sól, pieprz
ser żółty
Sposób wykonania:
1. Pieczarki i cebulę obrać. Cebulę drobno posiekać, a pieczarki pokroić w plasterki.
2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, chwilę poddusić na nim cebulę po czym dorzucić pieczarki i dusić, aż woda wyparuje z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem.
3. Na każdego kotleta wyłożyć pieczarki z cebulką, posypać tartym żółtym serem lub przykryć plasterkiem sera. Całość zapiec w piekarniku przez 15-20 minut w 180st.C.
Smacznego!!!
pysznie to wygląda mnniam
OdpowiedzUsuńOo, koniecznie muszę wypróbować taki kotlecik wg. Pani przepisu :D
OdpowiedzUsuńSmaczne danie. Zachęcająco wygląda, a do tego ten pyszny, mój ulubiony sos :)
OdpowiedzUsuń