9 września 2017

Kotlet drobiowy z pieczarkami i serem

Fajna odmiana tradycyjnego kotleta drobiowego.


Składniki:

dowolna ilość kotletów drobiowych (KLIK)
kilka pieczarek
1/2 cebulki
sól, pieprz
ser żółty

Sposób wykonania:

1. Pieczarki i cebulę obrać. Cebulę drobno posiekać, a pieczarki pokroić w plasterki.
2. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju, chwilę poddusić na nim cebulę po czym dorzucić pieczarki i dusić, aż woda wyparuje z pieczarek. Doprawić solą i pieprzem.
3. Na każdego kotleta wyłożyć pieczarki z cebulką, posypać tartym żółtym serem lub przykryć plasterkiem sera. Całość zapiec w piekarniku przez 15-20 minut w 180st.C.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Oo, koniecznie muszę wypróbować taki kotlecik wg. Pani przepisu :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Smaczne danie. Zachęcająco wygląda, a do tego ten pyszny, mój ulubiony sos :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!