3 listopada 2015
Jajecznica na parze dla małego dziecka
Składniki:
1 jajko wiejskie
łyżeczka masła
łyżeczka mleka
ewentualnie szczypta soli (u niemowląt sól pominąć)
ewentualnie drobno posiekany koperek lub inna zieleninka
Sposób wykonania:
1. Jajko umyć.
2. Potrzebne będą dwa garnuszki, w tym jeden większy. Do większego garnka dolewamy wody, gotujemy. Na większym garnku stawiamy mniejszy i dodajemy do niego masło, by się roztopiło.
3. Wbijamy jajko i dodajemy łyżeczkę mleka. W miarę ścinania się jajka, całość mieszamy do momentu, aż żółtko i białko będą ścięte. Na koniec ewentualnie dodajemy siekany koperek.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Jajecznica smakuje zawsze każdemu:)
OdpowiedzUsuńTaaak ... pamiętam doskonale, jak taką jajecznicę robiłam mojemu małemu synkowi, lat ... 24 temu ;-) Czyli sprawdza się teoria,że niektóre przepisy są ponadczasowe :))
OdpowiedzUsuńA od którego miesiąca można serwować maluszkowi taką jajecznicę?
OdpowiedzUsuńPonoć po skończonym 11 miesiącu, choć ja podałam miesiąc wcześniej.
UsuńSama bym taką nie pogardziła :)
OdpowiedzUsuń