1 listopada 2015

Sałatka ryżowa z tuńczykiem

Ostatnio u nas z racji różnych okazji pojawiała się właśnie ta sałatka. W końcu przemówiło do mnie połączenie tuńczyka i ryżu i bardzo mi ta sałatka smakuje. Polecam serdecznie!


Składniki:

200 g ryżu (2 woreczki)
1 czerwona papryka
2 puszki tuńczyka w kawałkach (w sosie własnym lub oleju)
4 jaja ugotowane na twardo
1 puszka kukurydzy
3-4 ogórki kiszone lub korniszony
majonez
sól, pieprz

Sposób wykonania:

1. Ryż ugotować w osolonym wrzątku. Przestudzić.
2. Jajka, paprykę i ogórki pokroić w kostkę.
3. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć z zalewy.
4. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonezu, doprawić solą i pieprzem.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Ryż i tuńczyk <3 Moja mama robiła ostatnio podobną i bardzo mi zasmakowała :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Lubię takie połączenia składników. Wychodzą naprawdę smaczne sałatki. Chętnie zjadłabym porcję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna sałatka. Robię podobną! :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!