19 listopada 2015

Surówka z kapusty i marchewki

To moja ulubiona wersja surówki z białej kapusty - niewiele składników, ale smak rewelacyjny!


Składniki:

1/2 niedużej główki białej kapusty
2 marchewki
2-3 łyżki siekanej natki pietruszki
sól
kilka łyżek oleju
odrobina cukru

Sposób wykonania:

1. Kapustę poszatkować, posolić i odstawić na 15 minut. Po tym czasie kapustę odcisnąć z nadmiaru soków.
2. Marchew obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
3. Warzywa połączyć, dodać olej, odrobinę cukru i natkę pietruszki. Starannie zamieszać. Ewentualnie doprawić do smaku.

Smacznego!!!

3 komentarze:

  1. Bardzo lubię takie połączenie warzyw:):)

    OdpowiedzUsuń
  2. To jest najsmaczniejsza surówka, która najczęściej gości na stole. Pyszna, pełna witamin :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!