23 października 2015

Surówka z kiszonej kapusty z czerwoną cebulą

Dziś na obiad ryba, więc surówki z kiszonej kapusty nie może zabraknąć :)


Składniki:

1/2 kg kapusty kiszonej
1 czerwona cebula
1 pęczek zielonej cebulki
1 jabłko
cukier, olej

Sposób wykonania:

1. Kapustę drobniej kroimy, cebulę czerwoną również drobno siekamy.
2. Zieloną cebulkę kroimy, a jabłko ścieramy na tarce jarzynowej.
3. Składniki łączymy, dodajemy odrobiny cukru i oleju do smaku.

Smacznego!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!