31 października 2011

Pasta serowa ze świeżą papryką

To mój ulubiony dodatek do pieczywa!


Składniki:

25 dag białego sera
3-4 łyżki jogurtu naturalnego
pół małej czerwonej papryki
posiekany szczypiorek
posiekany koperek
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

1. Ser rozgnieść widelcem, dodać jogurt, doprawić solą i pieprzem i starannie wymieszać.
2. Paprykę pokroić w drobną kostkę, dodać do sera, wsypać szczypiorek i koperek. Wymieszać.
3. Taką pastę przechowuję w lodówce przez kilka dni.


SMACZNEGO :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz.
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie, a umieszczę je w Galerii Czytelników!