Składniki:
50 dag makaronu spaghetti
200 g serka mascarpone
20 dag wędzonego łososia (użyłam ścinek)
sok z cytryny
1 łyżka oliwy lub oleju
2 łyżki posiekanego koperku
pieprz
Sposób przygotowania:
1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
2. W międzyczasie robimy sos: na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy łososia, następnie dodajemy serek mascarpone i mieszamy. Kiedy serek się rozpuści dodajemy sok z cytryny, pieprz i koperek.
3. Gotowy sos mieszamy z makaronem i podajemy.
SMACZNEGO :)
zjadłabym, bo łososia lubię ogromnie!
OdpowiedzUsuńUwielbiam to danie. Ja jeszcze dodaję troszeczkę pasty łososiowej z tubki, dla podkręcenia smaku :)
OdpowiedzUsuńLubię łososia z makaronem, sam makaron i samego łososia:))
OdpowiedzUsuńa sprobujcie dac gorgonzole zamiast mascarpone... to jest dopiero rarytas!
OdpowiedzUsuń